Cleanrooms

Turn Key Cleanrooms
Hoogwaardige productieprocessen vereisen schone, stofvrije werkruimten waarin de concentratie stofdeeltjes binnen bepaalde grenzen wordt gehouden, zoals bij het vervaardigen van micro-elektronica, productie in de farmacie of voor het verrichten van uiterst nauwkeurige metingen in laboratoria. Handhaving van de juiste condities (luchtzuiverheid, temperatuur en luchtvochtigheid) in dergelijke cleanrooms is essentieel. De bouw van dergelijke ruimten vraagt veel kennis en ervaring, die WTS BV kan leveren.

 

Cleanroom Wanden
De wandsystemen van WTS BV zijn specifiek ontworpen voor cleanrooms in o.a. de farmacie of micro-elektronica. Een hoogwaardige afwerking, verplaatsbaarheid en duurzaamheid vormen de succes elementen van al onze wandsystemen. De volledige vlakke en gladde afwerking met terugliggende plinten zijn verdere kenmerken van de farmaceutische wandtypes. Afhankelijk van de specifieke eisen worden stalen, RVS, kunststof, melamine of aluminium panelen toegepast als wandafwerking.

 

Cleanroom Plafonds
De plafondsystemen van WTS BV zijn in te delen in beloopbare en niet beloopbare plafonds.Evenals de wandsystemen zijn afwerking, duurzaamheid en luchtdichtheid belangrijke kenmerken.

 

Cleanroom Vloeren
WTS BV levert diverse soorten vloeren tbv cleanrooms of operatiekamers, waaronder giet- , mipolam- , ESD- en verhoogde vloeren.

Een kwalitatief hoge kunststof vloer is een epoxy gietvloer. Deze naadloze poriënvrije vloer verhindert dat bacteriën en andere ziekte verwekkende micro-organismen toeslaan. Ook is deze vloer bestand tegen chemische stoffen, en dus zeer geschikt voor laboratorium, cleanrooms, operatiekamers, etc.

ESD (Electro Static Discharge) vloersystemen zorgen voor een gecontroleerde afvoer van statische elektriciteit. Ze worden toegepast op plaatsen waar bescherming tegen de gevolgen van statische elektriciteit noodzakelijk is. Geleidende vloersystemen zijn er in een harde en in een hard-elastische uitvoering.

Om een hoogwaardige geclassificeerde cleanroom te realiseren is een laminaire luchtstroom vereist. Door de toepassing van een verhoogde vloer is het mogelijk om zo'n laminaire luchtstroom te verkrijgen. Daarvoor zijn geperforeerde panelen beschikbaar die afhankelijk van het perforatiepatroon de hoeveelheden lucht kunnen doorlaten. Als toplaag (zichtzijde) van de panelen zijn diverse mogelijkheden. De panelen worden gemonteerd op verstelbare vijzels. Verhoogde vloeren zijn in diverse materiaaluitvoeringen leverbaar met uitneembare panelen. Afhankelijk van de toepassing, brandwerende eisen en belastbaarheid zijn er systemen met panelen bestaande uit houtvezelplaat, aluminium of staal ommantelde panelen.

 

Cleanroom Deuren
Deurbladen worden vervaardigd van staal of kunststof en zijn in alle RAL kleuren leverbaar. Beglazing wordt flush gemonteerd. Over de grote diversiteit in uitvoeringen, afmetingen en materialen willen wij u graag adviseren.